Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • chestia cu bicicleta *  de catre foni la 21 May 2019, 17:17
 • (Frequent) flyer lounge  de catre foni la 17 May 2019, 15:34
 • Melodia zilei  de catre tibib la 10 May 2019, 12:43
 • Ce apps aveti pe smartphone/tablet?  de catre itsme1234 la 04 May 2019, 19:30
 • Filme ... in general  de catre The_messenger la 27 Apr 2019, 0:08
 • Me and my smart(phone)  de catre itsme1234 la 05 Apr 2019, 18:30
 • Ce carti ati mai citit sau...mai cititi?  de catre tibib la 04 Apr 2019, 11:14
 • Fuehrerschein Umtausch  de catre foni la 02 Apr 2019, 12:15
 • Programe TV romanesti  de catre The_messenger la 02 Apr 2019, 3:39
 • Flickr pe urmele Y!M (fara "?")  de catre The_messenger la 20 Feb 2019, 13:44
 • Apocalipsa financiara?  de catre dan02 la 01 Feb 2019, 8:39
 • Experiente cu rental car (2017 - 20xx)  de catre The_messenger la 17 Jan 2019, 10:55

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Intrebari: Taxe vamale" de AlMoldovan
  Informatii Utile Unde se poate cineva interesa de taxele vamale care se percep la intrarea in tara pt. diverse bunuri ?

  Eu sunt una din persoanele carora nu le prea convine sa aplice pt. statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate pt. ca atunci s-ar putea ca statul roman sa aiba anumite pretentii (...). Asta nu mi-ar conveni deloc.
  As vrea sa ma intorc in tara (peste ceva timp) cu unele din lucrurile pe care mi le-am cumparat aici. cum n-o sa am statutul mentionat mai sus, statul roman o sa vrea sa ma vamuiasca :(
  Pe mine ma intereseaza o rezolvare onesta a problemei, adica sunt dispus sa platesc ce e de platit, nu sa "tratez" cu vamesii.
  Problema este ca, daca as stii din timp cat am de platit pt. fiecare categorie de produse, as putea sa socotesc inainte de plecare: ce merita sa iau cu mine in Romania din lucrurile astea si ce merita mai degraba sa fie vandut aici in Germania. Sau, ce merita cumparat inainte de plecare si transportat in Romania si ce e e mai convenabil sa fie cumparat direct de acolo.
  Acum vine, in sfarsit, intrebarea: Unde se poate cineva interesa de taxele vamale care se percep la intrarea in tara pt. diverse obiecte ?
  Din cautarile mele pe Internet, m-am ales cu cateva documente: Codul vamal si regulamentul de aplicare a acestuia. Daca mai intereseaza si pe altii, pot posta pe forum fragmentele (articolele) mai relevante. Din pacate, ele nu contin chiar ce ma intereseaza pe mine.
  Mie imi trebuie o lista concreta cu taxele vamale. Banuiesc ca se schimba relativ des (cel mai probabil din cauza inflatiei) dar oricum pt. orientare e suficient sa consulti o data o astfel de lista.
  Poate unii dintre voi aveti si experiente personale legate de vamuire. Zic eu ca n-ar fi rau sa le impartasiti si celorlalti. Eu cel putin as incerca sa trag un folos din ele.

  Nota: Daca aveti un raspuns il puteti posta aici...Documentele specificate vor fi linkate aici in momentul in care vor intra in posesia administratorilor....

   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre Informatii Utile
  · Stire de administrator


  Cea mai citita aparitie despre Informatii Utile:
  Permis de conducere

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 4.35
  Voturi: 42


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content 2003 www.romanians-de.org
  Engine 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media