Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
 • Experiente cu rental car (2017 - 20xx)  de catre The_messenger la 17 Jan 2019, 10:55
 • Revolut cu IBAN / BIC nemtesc  de catre itsme1234 la 09 Jan 2019, 13:15
 • Filme ... in general  de catre tibib la 03 Dec 2018, 10:53
 • chestia cu bicicleta *  de catre Daniel la 23 Nov 2018, 17:09
 • Apocalipsa financiara?  de catre sdragos la 20 Nov 2018, 12:09
 • (Frequent) flyer lounge  de catre DanD la 20 Nov 2018, 10:25
 • Melodia zilei  de catre tibib la 14 Nov 2018, 15:28
 • Programe TV romanesti  de catre ddan6709 la 13 Nov 2018, 13:28
 • Diesel sau benzina  de catre DanD la 12 Nov 2018, 18:43
 • Flickr pe urmele Y!M (fara "?")  de catre The_messenger la 08 Nov 2018, 10:44
 • Sauna?  de catre The_messenger la 05 Nov 2018, 15:09
 • In atentia tuturor  de catre The_messenger la 26 Oct 2018, 14:40

  [ Tineri romani in Germania ]
 • "Linux dupa Windows la Guvern" de decoder
  IT/Software/Hardware Guvernul a semnat, ieri, cu IBM un acord referitor la utilizarea sistemului de operare Linux pentru calculatoarele din administratie. Initiativa in sine este laudabila, in conditiile in care Linux este gratuit. Greu de inteles este insa de ce aceasta masura vine la doar doua luni dupa ce pentru administratie au fost cumparate licente, pentru 50 de milioane de dolari, de la compania americana Microsoft.

  Practic, Guvernul alege acum sa accepte gratuit solutii informatice dupa ce deja a dat bani... concurentei.

  In cazul unui calculator dotat cu Windows si Office, licentele costa aproape 1000 de dolari fata de zero in cazul Linux. Din punct de vedere al compatibilitatii, singurul dezavantaj al Linux este ca nu poate rula atat de multe... jocuri.
  Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a invocat la semnarea acordului principiul neutralitatii tehnologice. Acest principiu se refera insa la libertatea de alegere a fiecarui jucator de pe piata, nu la utilizarea de catre administratia publica a mai multor solutii pentru aceeasi problema.
  Tranzitia de la sistemele Microsoft (Windows) la Linux au facut-o rand pe rand tari ca Germania, Australia sau Africa de Sud (integral) si majoritatea tarilor europene, la sugestia Comisiei Europene (partial). Acestea cumparasera deja licente Microsoft de multi ani si s-au gandit sa renunte la ele pentru a reduce costurile.
  Tarile emergente, care o buna bucata de vreme au folosit in administratie, ca si Romania, licente pirat, cum ar fi India sau China, au preferat sa opteze direct pentru varianta Linux.

  In afara de argumentul pretului si de argumentele tehnice, guvernele care au selectat Linux au spus ca prefera sa nu fie dependente de o anume companie privata sau chiar, intr-o nota paranoica, s-au temut de eventuale capcane informationale ale sistemului.

  Linux este folosit chiar si de Guvernul Statelor Unite, in cateva sectoare-cheie, printre care Departamentul Apararii, Administratia Federala a Aviatiei si Biroul de Statistica.
  Sustinatorii Windows sustin ca licentierea contra cost incurajeaza cercetarea in domeniul software si presupune o responsabilitate sporita din partea furnizorului de servicii. Cu toate ca oricare dintre optiuni poate fi sustinuta cu argumente, folosirea amandurora tradeaza duplicitatea cu care Guvernul ne-a obisnuit deja.


  Sursa: Cotidianul, preluat de Revista Presei: http://www.revistapresei.ro

   
    Linkuri inrudite
  · Mai mult despre IT/Software/Hardware
  · Stire de dcip


  Cea mai citita aparitie despre IT/Software/Hardware:
  Situatia salariilor IT in Germania

    Aprecierea articolului
  Scor mediu: 4.25
  Voturi: 12


  Coteaza acest articol:

  Excelent
  Foarte bun
  Bun
  Obisnuit
  Slab


    Optiuni
   
  Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

  Content 2003 www.romanians-de.org
  Engine 2003
  Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
  Franta-Romania.com - romani in Franta
  Ziare.tv - webdirector media