Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ANUNT IMPORTANT  de catre The_messenger la 16 Sep 2024, 11:22
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Drumul cu masina DE->RO [2009]
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Drumul cu masina DE->RO [2009]
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6

Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje       Forumul Tineri romani in Germania -> Drumuri europene
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    itsme1234

Data inscrierii: Aug 20, 2002

MesajTrimis: 21 01 2010, 10:03    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

MC a scris:
    Deci se poate cumpara in forinti acum?
    Eu am fost refuzat si mi s-a spus ca numai in Euro.

Cred ca depinde UNDE si e invers, acum NU se mai poate...
    MC a scris:

Vrei sa spui ca o sa platim subscriptia desi nu mai putem lua vignete?

DA (daca nu se schimba schimbarea)

The_messenger a scris:
    Ultimele dati cind am fost spre .ro cu masina, eu am luat ambele vignette de .hu (si pentru dus si pentru intors) de la ghiseul OAMTC de la Nickelsdorf, curat, uscat si cu plata in EUR.

Corect, nici o problema asa am facut si eu penultima data cind am platit cash. Ultima data am luat de la unguri si diferenta e ca in EURO 15 EURO nu ajung de doua vigniete si in HUF 10 EUR ajung (plus iti ramine niste marunt de o cafea si o buda daca chiar vrei sa te opresti pe undeva). In ambele situatii vorbim de 2x1170 HUF (extrasezon).
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    icemc

Data inscrierii: Dec 22, 2003

MesajTrimis: 21 01 2010, 15:14    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Deci pana la urma se pare ca tot varianta cu Euro sau HUF cash la ghiseu este cea mai sigura.
    Cea online te face automat beneficiar al unui abonament pe "viata" la ei.
    Cea cu EC la ghiseu in HU este relativ riscanta.
    Si eu daca am platit cu EC ul in HU ma uit de doua ori pe factura si le si pastrez in auto cam 2 luni. Ca nu se stie....

Singura chestie ce ma mira pe mine este ca inca nu au aparut articole in diferite tari despre aceasta mizerie cu plata la autostrazi in Ungaria.
    Poate daca ii faci de rusine mai si schimba ceva.
    Sus
    nitzuka

Data inscrierii: Jan 07, 2010

MesajTrimis: 22 01 2010, 9:55    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Dragii mei,

nu am apucat eu sa citesc toata conversatia de aici ca nu am avut rabdare ... dar va zic eu cum fac cand trec prin HU cu masinutza ... de vreo doi ani si merge bine ...

In Ro cumpar ceva forinti ... cam echivalentul la 20 de euro ... ca sa fiu sigur ca am HUF la mine ... nu se shtie niciodata...

Cand intru in Ungaria (din Romania), cumpar MATRICA de la o benzinarie... este una la vreo 30 de km dupa ce treci frontiera de la Arad si vand acolo fara probleme ... iar daca vin din Austria pe autostrada, cumpar la prima benzinarie care o intalnesc

Avantajul este ca platind in HUF plateshti exact cat costa MATRICA fara sa te fure la schimb valutar si manarii de genul. Alt avantaj este ca daca cumperi din vama si platesti cu LEI sau EURO, pretul este mai mare ...

@+

P.S. La Frontiera cand vrei sa cumperi MATRICA nu te lasa sa cumperi cu HUF ... doar cu LEI sau EURO ca sa te poata trage in tzapa, de aceea este important sa intri in UNGARIA fara jena si sa cumperi de la o benzinarie icon_smile.gif; plus ca aia de la benzinarie sunt super de treaba icon_smile.gif
    Sus
    Gaga

Data inscrierii: Oct 27, 2005

MesajTrimis: 24 01 2010, 13:51    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

itsme1234 a scris:
    Gaga a scris:
    Ce-mi place de voi.......baieti destepti, cu experienta, rulati pe drumul De-Ro si retur....si va provocati singuri dureri de cap....bani cash, euro sau forinti si cu asta-basta!

Gaga a scris:
    am fost atacati in Ungaria, anul trecut, oprisem intr-o parcare cu benzinarie

Nene, asta deja e fie scleroza fie ipocrizie (fie amindoua). Pe un thread te inarmezi ca ce periculos e sa opresti in Ungaria la benzinarii si pe altul insinuezi ca-s prosti aia care nu opresc mai des. Care e aia dreapta?

icon_eek.gif Unde am scris ca sunteti prosti si unde am scris ca de ce nu opriti mai des?Dovezi, rara-bovis! icon_mad.gif
    Crezi ca am nu ne-am asigurat ca oprim in parcarile benzinariilor cu cel putin 3-4 masini....sau ca am plecat "neinarmati"?
    Forinti cumparam de la banca, in De sau Ro.
    Cred ca tu trebuie sa vizitezi doctorul....dar cred ca pentru ceea ce ai tu nu exista leac icon_rolleyes.gif
    Sus
    tibib
    Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 25 01 2010, 8:37    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Gaga a scris:
    itsme1234 a scris:
    Gaga a scris:
    Ce-mi place de voi.......baieti destepti, cu experienta, rulati pe drumul De-Ro si retur....si va provocati singuri dureri de cap....bani cash, euro sau forinti si cu asta-basta!

Gaga a scris:
    am fost atacati in Ungaria, anul trecut, oprisem intr-o parcare cu benzinarie

Nene, asta deja e fie scleroza fie ipocrizie (fie amindoua). Pe un thread te inarmezi ca ce periculos e sa opresti in Ungaria la benzinarii si pe altul insinuezi ca-s prosti aia care nu opresc mai des. Care e aia dreapta?

icon_eek.gif Unde am scris ca sunteti prosti si unde am scris ca de ce nu opriti mai des?Dovezi, rara-bovis! icon_mad.gif
    Crezi ca am nu ne-am asigurat ca oprim in parcarile benzinariilor cu cel putin 3-4 masini....sau ca am plecat "neinarmati"?
    Forinti cumparam de la banca, in De sau Ro.
    Cred ca tu trebuie sa vizitezi doctorul....dar cred ca pentru ceea ce ai tu nu exista leac icon_rolleyes.gif

Nu conteaza daca ai zis ca noi suntem prosti. Ne suportam asa cum suntem.
    Cert e ca s-a scris ca tu esti fie sclerozat fie ipocrit. Ipocritzi mahalagii nu suportam! Intrebari?
    Sus
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

Data inscrierii: May 14, 2004

MesajTrimis: 25 01 2010, 9:26    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

V-as ruga sa pastram discutia cit de cit pe fagas.

Multumiri anticipate...

Grin grin - don’ muv, men‘catze-a-sh
    Sus
    Thomas

Data inscrierii: Sep 12, 2002

MesajTrimis: 03 03 2010, 15:13    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Am primit azi un mail cu rugamintea de a-l posta si pe forum, poate intereseaza si pe altii.

Citat:
    Buna, Thomas

... Exact cum am citit din presa ultimelor saptamani, nu am scapat de a fi oprit de politie datorita numarului meu german, venind sambata seara de la C-ta la Sibiu.

In Sinaia m-au oprit, fix la miezul noptii, dupa ce "scapasem" catorva altor filtre de pe drum, deja ocupate cu alte masini de Spania, Italia, Bulgaria...

A vrut musai sa vada carte verde la asigurare - pe care o aveam, multumita tie. Mai vroia si o procura pentru masina, ori era incepator, ori nu mai vazuse inca masina straina in Romania chiar sa fie inmatriculata pe numele soferului..
    Mi-a explicat nenea ala ca au primit ordin sa faca o fisa fiecarei masini straine din trafic, ma gandesc ca sa aiba unde sa trimita eventualele amenzi. A stat vreo 15 de minute tot copiind date din buletinul meu si din talonul masinii, tot i-a scapat ca aveam verificarea tehnica germana expirata, hehe.
    Dupa ce mi-a dat drumul m-a avertizat ca pot fi oprit de orice alt echipaj din acelasi motiv, si sa le zic doar ca m-au oprit deja "colegii din Sinaia", poate scap mai usor...

Bine de stiut, in orice caz, pentru toti cei care vin din Germania in Romania cu masinile inmatriculate acolo, sa aiba toate actele in regula, cartea verde musai, verificarea tehnica sa nu cumva sa fie expirata plus daca nu e masina pe numele lor sa aiba procura de la proprietar.
    In zilele astea, cel putin, oprirea este ca si garantata din partea politiei romane, datorita numarului strain. Isteria e clar ca a fost declansata de sutele de mii de masini cu numere bulgaresti de pe soselele patriei...

Poate postezi informatiile astea pe forum, ma gandesc ca vor ajuta cuiva.

Poate inutil de mentionat în acest context, ca în conformitate cu normele europene în cadrul calatoriilor în UE, cartea verde nu este necesara ... icon_rolleyes.gif

Dar decât sa te certi cu vreun Tilica în toiul noptii ... mai bine luati-le cu voi!
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Numar YIM
    Pruteanu

Data inscrierii: Sep 27, 2002

MesajTrimis: 04 03 2010, 10:28    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Poate eu sunt putin pe dinafara ... Care este aia 'carte verde' a masinii din Germania ? Nu este suficient talonul care-l aratam in DE ?
    Sus
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

MesajTrimis: 04 03 2010, 14:12    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Pruteanu a scris:
    Poate eu sunt putin pe dinafara ... Care este aia 'carte verde' a masinii din Germania ? Nu este suficient talonul care-l aratam in DE ?

Banuiesc ca este vorba despre cartea verde(adica asigurarea obligatorie).Nu cred ca va doriti sa va intilniti cu masina unui conational,cumparata din Franta/Germania/Italia/etc si sa descoperiti,cind vine factura de la service ca dvs platiti.S-a cam intimplat...

Sus
    marius2677

Data inscrierii: Jul 26, 2002

MesajTrimis: 05 03 2010, 8:37    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Mai stie cineva cum devine treaba cu transportatu' heleului de la .ro la .de via .hu ? Mai fac vamesii .hu tumbe la granita ? Mai este interzis sa transporti haleu ? (eventual cineva cu cunostinte de limba .hu, daca poate sa dea o cautare la tov. goagal)
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
    stefanluchian

Data inscrierii: Aug 13, 2002

MesajTrimis: 05 03 2010, 9:11    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Pruteanu a scris:

Nu, nu e suficient. Cred ca nu e nici macar necesar.
    Cartea verde este o fituica de culoare verde pe care o poti primi gratis de la asigurator (daca o ceri) si care-ti dovedeste in strainatate faptul ca esti inmatriculat si asigurat in tara de bastina si ca asiguratorul pune obrazu pentru tine daca patesti ceva in strainatate.
    Sus
    itsme1234

Data inscrierii: Aug 20, 2002

MesajTrimis: 05 03 2010, 9:31    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Re: mincare versus vama .hu:
    din 2007 nu mai exista control vamal (si nici vama) intre ro si hu (sau intre ro si bg). Practic iti cer o singura data actele si e chestie de 5s (desigur daca masina arata de parca ai fi rasturnat continutul unui autocar venit din turcia in ea si peste ea s-ar putea sa te intrebe de tigari - la propriu).

De la:

http://ec.europa.eu/publications/booklets/eu_glance/86/en.pdf

Citat:

Shopping
    Within the EU
    There are no limits on what you can buy and take with you when you travel
    between EU countries, as long as it is for personal use and not for resale.
    Taxes (VAT and excise duties) are included in the price you pay and no further
    payment of tax can be due in any other EU country.
    Tobacco and alcohol
    To determine whether tobacco and alcohol are for personal use, each country
    can set guide levels. In other words, if you carry a larger quantity of these
    goods, you may be asked to prove that they are intended for personal use and
    to justify their purchase. The guide levels may not be lower than:
    800 cigarettes
    400 cigarillos
    200 cigars
    1 kg of tobacco
    10 litres of spirits
    20 litres of fortified wine (such as port or sherry)
    90 litres of wine (of which, a maximum of 60 litres of sparkling wine)
    110 litres of beer
    For a limited time, some countries (Austria, Belgium, Denmark, Finland, France,
    Germany, Ireland, Sweden and the United Kingdom) are maintaining a limit of
    200 cigarettes brought back from Estonia and Lithuania and some countries
    (Denmark, Germany, Hungary, Sweden and the United Kingdom) are restricting
    travellers from Bulgaria and Romania to 200 cigarettes.

90l vin, 110l bere, foarte cool (bine ca stiu, ramasesem cu idea ca sint numai citeva sticle permise, mai ales pentru cumparaturile din Belgia, Franta).

In alta ordine de idei cred ca ar fi oportuna deschiderea threadului pe 2010, vine pastele si nici vara nu mai e asa departe.
    Sus
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

MesajTrimis: 06 03 2010, 14:16    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Eu gasisem undeva ca in .au ai - intr-adevar- voie sa aduci 800 de tigari dar...

avertismentele despre nocivitatea fumatului trebuie sa fie...

... scrise in limba germana icon_biggrin.gif

Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje       Forumul Tineri romani in Germania -> Drumuri europene Ora este GMT
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6
    Pagina 6 din 6

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media