Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ANUNT IMPORTANT  de catre The_messenger la 16 Sep 2024, 11:22
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Atentie!Carnet german suspendat in RO!
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Atentie!Carnet german suspendat in RO!

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Drumuri europene
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    george2209

Data inscrierii: Dec 12, 2005

MesajTrimis: 09 09 2010, 14:23    Titlul subiectului: Atentie!Carnet german suspendat in RO! Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Salutare,
    Nu stiu daca s-a mai scris despre asta, daca nu, scriu eu in speranta de a feri pe altii de surprize neplacute:
    Am fost in August in Ro. Eu merg pana la BV si uneori ajung si pe la Braila la socrii.
    Drumul pe care il aleg e DE-A-HU(via Debrecen) apoi in Ro: Oradea-Cluj(50Km de autostrada)-Sibiu(rude)-Bv.
    Starea drumurilor in Ro, pe ruta asta, mi s-au parut mai ok decat anul trecut.Deci nimic de comentat.
    Am mers apoi la Braila. Acolo, pe portiunea de dupa Ianca (aproc 50Km de Braila) drumul e refacut si drept pana la orizont...o placere...liber, nicio masina ...nimic..m-am luat la povesti cu sotia si nu am observat ca singura masina ce venea din sens opus era....Politia...antiraradul s-a dus direct pe nivelul 5...am franat cat am putut..dar tot am avut(spre mirarea chiar si a mea...de obicei imi activez limitatorul de viteza dar facusem o depasire inainte de Ianca si am uitat de el) 134Km/h...imi zic..aia e..

Acuma vine partea interesata:
    vine politatiul si imi zice...noroc ca ai franat asa tare ca probabil ca aveai mai mult si iti luam carnetul..asa "scapi" cu o amenda usturatoare.
    In fine..am ignorat treaba cu "luatul carnetului" zicandu-mi in gand ca oricum e german si nu poate fi luat.
    Apoi mai intreb si prin Braila si ajung la un alt politai care imi zice acelasi lucru: sa zici merci ca mai ai carnet! Si ii zic: pai da, dar nu e eliberat in Ro. Raspuns: numai saptamana asta am luat 2 carnete italiene pe 1 luna!
    Hmm..ok..deci sunt fals informat! Intreb si in Bv la politie..acelasi raspuns!

Cautand pe internet am gasit chiar un domn din Germania care a patit-o:
    http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_31188/.html

Intors la munca aflu ca un coleg german a ramas in Ungaria fara el.
    Asadar MARE ATENTIE! Eu unul o sa casc mai bine ochii data viitoare si...pedala mai "sus"...icon_smile.gif.

Cat priveste starea drumurilor & cum circula romanii...mie unul mi se pare mai civilizati decat in alti ani...unul din putinele efecte pozitive ale crizei.
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    marius2677

Data inscrierii: Jul 26, 2002

MesajTrimis: 10 09 2010, 12:20    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Merci george ! Informatie buna ...
    Iar de mers in ro, cand am drumul liber, nici eu nu ma jenez prea mult la acceleratie ... 120 - 130 e lesne de prins pe un drum cat-de-cat decent. Numai la unguri merg de parca as avea pioneze pe pedala de acceleratie icon_smile.gif Da' dupa Cenad, da-i tatale bataie ca-i lung drumul doljului icon_wink.gif
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
    george2209

MesajTrimis: 10 09 2010, 12:42    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Marius, mergi cu grija..sfatul meu e ca in afara sa nu ii dai mai mult de 120 Km/h. Char daca ai antiradar(E LEGAL IN RO) nu te ajuta prea mult la radarele noi (le prinde, sunt tot in K si KA, dar ..cand e prea tarziu).
    Am vazut la cei din Ro ca acuma "la moda" sunt statiile de emisie-receptie..insa..la cat merg eu in Ro cu masina...nu merita.
    La unguri intre Budapesta di Debrecen nu sunt radare fixe pe niciunul din sensuri, insa daca iti iei amenda o sa te chinui sa o platesti (daca ti se intampla, Doamne fereste, ai grija sa iti dea hartia aia galbena, arata exact ca un Überweissung. daca ti-o da pe aia mare A4 mare alba e nasol ca nu poti plati prin internet..am un colg care a patit-o).

radare mobile/fixe(in masina) in Ro:
    - Pana la Cluj, la autostrada, dela Oradea, nu am vazut decat unul mobil. In schimb am numarat 3-4 prin satele alea, asa ca e bine sa nu treceti de 70(chiar daca unii localnici merg mult mai tare, tineti cont ca "ei stiu zona")
    - Busteni - Ploiesti : GRAMADA de radare fixe+mobile. Dupa comarnic categoria de drum este "expres" = 110Km/h. E rezonabil, iar unde sunt limitari (vre-o 2 cu 70) sunt radare 99%.
    -Ploiesti - Buzau nu am vazut niciunul
    -Buzau - Braila...drumul e refacut..o placere...si durere la buzunar..mare atentie , radare mobile..asa cum am vazul icon_smile.gif.

In ceea ce priveste luatul carnetului in Ro, inca o informatie (in caz de Doamne fereste):
    Cei care aveti declarat domiciliul in afara Ro (mai exact cei care ati predat Cartea de Identitate si nu mai aveti decat Pasaportul) sau cei care nu mai sunteti cetateni romani, se poate face cerere la Comandantul Politiei care va va indruma care un Notar Public pentru o declaratie pe proprie raspundere ca parasiti Ro, sa vi se elibereze Carnetul de Conducere.
    Asta o stiu dela cunostinta mea din Bv.

Referitor la contestatia amenzilor...pe mine m-au batut prietenii la cap la greu sa o contest, mai ales ca amenda era mare, insa...nu am facut asa ceva din 2 motive: timp + am gresit, aia e..mai ales ca o amenda la 7 ani nu ma deranjeaza, daca asta e cel mai nenorocit lucru care mi se poate intampla.
    Sus
    marianul

Data inscrierii: Jul 08, 2002

MesajTrimis: 10 09 2010, 13:50    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

george2209 a scris:

PS: Da stiu ca sunt unii pe forum care merg in spatele tractorului dela Arad la Constanta cu 50..lasati..nu ma mai criticati..

io zic ca trebuie sa facem poll-ul referitor la respectarea vitezei legale in ro. si daca tot suntem aici, sa facem si pentru de.

evident, separat pentru oras/afara/autostrada (la autostrada - acolo unde exista restrictii)

icon_biggrin.gif zic si io ...
    Sus
    drlv85

Data inscrierii: Oct 16, 2010

MesajTrimis: 29 10 2010, 13:25    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

george2209 a scris:

Referitor la contestatia amenzilor...pe mine m-au batut prietenii la cap la greu sa o contest, mai ales ca amenda era mare, insa...nu am facut asa ceva din 2 motive: timp + am gresit, aia e..mai ales ca o amenda la 7 ani nu ma deranjeaza, daca asta e cel mai nenorocit lucru care mi se poate intampla.

Nu e mereu valabil, si eu am patit la fel, la mine era radar mobil dar in stationare la Albina la o benzinarie, la panda. Am contestat amenda in justitie (Tribunalu' la BR evident), era si noapte si am crezut ca poate gasesc o nisa de-a scapa, iar dupa ce am vazut pozele la dosar mi-a fost cam clar ca nu mai am cu ce sa-i prind eu pe ei... era 83 in localitate, mi-am recunoscut vina am platit amenda si sanatate (..abia incepeam drumu si am uitat de pedala). In Braila copoii ies foarte des la vanatoare, deci nu strica atentia in plus. Iti spune unul care a facut cativa ani B-GL lunar si i-am invatat icon_smile.gif

Singurele chestii cu care ai fi putut avea castig de cauza e sa fi facut ei instant-on cu radare vechi care nu-si fac checking la startup, sau sa nu fi avut misiune la ora respectiva, ori sa fi fost doar unu in masina si nu echipaj cum zice legea... dar evident ar fi fost prea multa bataie de cap.
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Numar YIM
    tavisor

Data inscrierii: Sep 28, 2007

MesajTrimis: 29 10 2010, 14:07    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Daca ajungeti pe drumul intre Zalau si Cluj-Napoca, sa aveti mare grija la radare. Stau salajenii mai ales la panda zilnic. De obicei oamenii de bine care vin din directie opusa dau flashuri tot intr-o veselie dupa ce trec printr-o comuna si vad un radar.

Legat de luarea permisului, da, te scapa de el daca faci prostii. Un prieten de-al meu cu cetatenie austriaca a ramas fara pentru o depasire pe linie continua. Poti primi permisul inainte sa te intorci daca le dai o declaratie ca a doua zi iesi din tara. In acest caz insa iti pun ei interdictie sa conduci in Romania 3 luni de zile dupa ce ai parasit tara.
    napoca

Data inscrierii: Oct 24, 2005

MesajTrimis: 29 10 2010, 16:06    Titlul subiectului: mda Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

A good Deal cu declaratia si interdictia pe 3 luni , pt. ca de obicei merg cam la 2 ani in Ro . Multam de idee .
    tavisor

Data inscrierii: Sep 28, 2007

MesajTrimis: 29 10 2010, 16:33    Titlul subiectului: Re: mda Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

napoca a scris:
    A good Deal cu declaratia si interdictia pe 3 luni , pt. ca de obicei merg cam la 2 ani in Ro . Multam de idee .

Ah, nu te scapa de amenda! Adica aia e partea a doua, dar banuiesc ca era evident. icon_wink.gif
    george2209

MesajTrimis: 02 11 2010, 9:29    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:
    In Braila copoii ies foarte des la vanatoare, deci nu strica atentia in plus.

Da..am vazut..mare atentie Braila si DN1 dupa Ploiesti.
    Daca alti colegi mai au alte infos despre alte zone periculoase, nu ar strica sa facem un thread nou si sa facem update.
    icon_smile.gif
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Drumuri europene Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media