Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ANUNT IMPORTANT  de catre The_messenger la 16 Sep 2024, 11:22
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Permis de munca.Un sfat va rog !
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Permis de munca.Un sfat va rog !

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Rezidenta in Germania
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    celina

Data inscrierii: Nov 25, 2010

MesajTrimis: 25 11 2010, 17:59    Titlul subiectului: Permis de munca.Un sfat va rog ! Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Buna ziua,

Vreau sa lucrez in Germania, dar mi s-a respins cererea pentru permisul de munca pe motiv ca aceasta munca in primul rand este prost platitapentru un cetatean UE(buchmachergehilfe la o a gentiede pariuri sportive) si in al doilea rand ar putea fii prestata si de un cetatatean german.

Ca si ce meserie as putea fii aici incadrata pentru a putea lucra?Si pe ce salariu?
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    ulenpas

Data inscrierii: Nov 02, 2004

MesajTrimis: 25 11 2010, 18:19    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Ai putea lucra in agricultura 8-9 luni pe an la 6-700 €/luna;la Schaustellerbetrib 5-800 €/luna;McDonald`s 800-1200 €/luna. Sau iti faci firma (Selbstständig) si lucri pe cat te tine.Bafta.
    Sus
    celina

MesajTrimis: 25 11 2010, 18:31    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

ulenpas a scris:
    Ai putea lucra in agricultura 8-9 luni pe an la 6-700 €/luna;la Schaustellerbetrib 5-800 €/luna;McDonald`s 800-1200 €/luna. Sau iti faci firma (Selbstständig) si lucri pe cat te tine.Bafta.

Ma intereseaza sa lucrez aici la firma asta.Ce incadrare mi-ar putea gasi angajatorul ca safie bine?
    Sus
    celina

MesajTrimis: 25 11 2010, 18:33    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

celina a scris:
    ulenpas a scris:

Multumesc pentru raspuns.Daca intra Romania in Shengen, am mai multe sanse?Aici angajatorule interesat sa lucrez la el, a si contestat cererea, dar nu stiu ce sanse am.

Ma intereseaza sa lucrez aici la firma asta.Ce incadrare mi-ar putea gasi angajatorul ca safie bine?

Multumesc pentru raspuns.
    Sus
    220384341

Data inscrierii: Nov 28, 2010

MesajTrimis: 28 11 2010, 1:54    Titlul subiectului: Sugestii Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Buna Celia,

pentru a putea obtine jobul pe care-l doresti, e nevoie de putin "efort" din partea angajatorului. Pe formularul pe care-l completeaza pentru Arbeitsamt trebuie sa scrie niste cerinte pe care le are de la viitorul angajat, in asa fel incat sa restranga cercul de cautare, ca de exemplu: cunostiinte intr-o limba est-europeana (si sa scrie si romana printre cele cateva pe care le enumera), Auslandserfahrung in (iar icon_smile.gif ) o tara est-europeana etc.
    Cat priveste salariul, incearca sa intrebi la Arbeitsamt cam care e salariul minim pe care ai putea sa-l primesti pentru a obtine permisul. Daca e prea mult pentru ceea ce angajatorii sunt pregatiti sa-ti ofere (de multe ori e asa), mai e varianta de lucru Teilzeit, dar, din cate stiu, nu mai putin de 15 ore pe saptamana.

Sper sa-ti fie de ajutor. Mie mi-a fost icon_wink.gif .

Succes,
    Alina

PS: dupa un an obtii permisul pe o perioada nedeterminata icon_biggrin.gif
    Sus
    celina

MesajTrimis: 28 11 2010, 9:54    Titlul subiectului: Multumesc pentru raspuns Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Angajatorul va depune un "widderspruch" cu ajutorul unui avocat in care a scris ca am multa expeienta in relatii cu clienti,cunostinte medii de limba turca, patronul si 90% din clienti fiind turci si eu merg luni la Arbeitsamt sa intreb restul detaliilor.

Sper sa reusesc.
    Sus
    mirabelam

Data inscrierii: Jan 16, 2010

MesajTrimis: 28 11 2010, 21:52    Titlul subiectului: Si mie mi-a fost refuzat permisul de munca! Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Buna tuturor! Sunt suparata, saptamana trecuta tocmai mi-a fost refuzat permisul de munca, pe acelasi motiv, ca au somerii lor. Ce e de facut, sa aplic din nou?
    Sus
    b0gdan17

Data inscrierii: Dec 02, 2010

MesajTrimis: 01 12 2010, 23:45    Titlul subiectului: va rog sa ma ajutati Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Salut!Sunt venit in Germania de 6 luni la munca,la inceput am fost tras in piept de cel care mi-a spus ca o sa-mi gaseasca un contract aici,apoi am fost nevoit sa-mi caut singur,nu a fost usor dar am gasit ceva,in gastronomie.Contractul pe care il am a inceput pe 23.08.2010 si se incheie pe 31.12.2010. Seful meu doreste sa-mi faca prelungire,stie cineva pe ce perioada poate sa-mi faca aceasta prelungire?Si dupa cat timp de lucru pot obtine acel "umberfrist"?Multumesc mult
    Sus
    Fel

Data inscrierii: Sep 09, 2008

MesajTrimis: 04 12 2010, 9:32    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Salutare,Bogdan!De ce intrebi tu si nu intreaba seful tau la Arbeitsamt?Unbefristed primesti dupa ce ai lucrat un an intreg neintrerupt la aceeasi firma cu permis de munca pentru un an.Bafta!
    Sus
    b0gdan17

Data inscrierii: Dec 02, 2010

MesajTrimis: 04 12 2010, 15:01    Titlul subiectului: Multumesc Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Salutare!Vad ca esti din Munchen,eu sunt aproape de Munchen,la vreo 70 de km,da nu asta e cel mai important,important e ca mi-a inaintat actele pentru inca 6 luni,si aucma stau si ma intreb,dupa astea 6luni o sa mai am drept de munca?Imi mai da statuk german?ca adunate astea 6 luni cu ce am lucrat pana acum o sa am numai 11 luni,nu 12!Si dupa acel an de munca aici neintrerupt ce trebuie sa fac ca sa obtin Umberfristed?Seful meu nu intreaba pt ca ii este teama ca daca o sa am umberfristed nu o sa mai lucrez la el!multumesc
    Sus
    mirelabahor

Data inscrierii: Dec 07, 2010

MesajTrimis: 08 12 2010, 9:03    Titlul subiectului: Re: va rog sa ma ajutati Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

acum sau schimbat iar legile aici ptr romani,nu se mai da dreptul de munca definitiv dupa un an,acu totul depinde de seful unde lucrezi,si daca vrea sa-ti mai faca acte incontinuare si pe ce perioada vre el sa te ia,sant multi sefi care nu vor sa faca acte definitiv ca pe urma sa pleci de acolo,sotul meu a lucrat in 2007 pe un contract de 6 luni,apoi iar ia facut pe 6 luni,dupa accea ia facut pe 1 an,si acu cand trebuia sa primeasca definitiv dupa 1 an a primit pe 3 ani dreptul de munca,asa ca e total diferit de caz la caz,totul depinde de seful care face actele,bafta
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Rezidenta in Germania Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media