Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ANUNT IMPORTANT  de catre The_messenger la 16 Sep 2024, 11:22
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Intrebare ref. renuntare cetatenie
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Intrebare ref. renuntare cetatenie

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Rezidenta in Germania
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    Ingrid_

Data inscrierii: Aug 19, 2008

MesajTrimis: 02 04 2012, 17:04    Titlul subiectului: Intrebare ref. renuntare cetatenie Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Bun (re)gasit tuturor icon_smile.gif

Nu stiu daca pun intrebarea in sectiunea optima a forumului; daca nu, rog un moderator sa o mute unde considera de cuviinta icon_smile.gif Multumesc anticipat.

Iata despre ce este vorba. Sotul se pregateste sa depuna cererea de cetatenie (indeplineste toate criteriile). Dorinta lui este sa pastreze si cetatenia romana (din motive, sa le zicem, de ordin sentimental), iar undeva in formularul de aplicatie trebuie sa mentioneze de ce doreste sa pastreze cetatenia pe care o are in prezent.

Acum, intrebarea mea este: ce motiv ar putea fi suficient de "politically correct" si plauzibil, in acelasi timp? Dupa cum spuneam, realitatea este ca nu-l lasa inima sa renunte la cetatenia romana. Insa cum s-ar putea "cosmetiza" aceasta dorinta?

V-as fi foarte recunoscatoare pentru eventuale indrumari, din experienta voastra.

Multumesc mult si o saptamana excelenta! icon_smile.gif
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    ulenpas

Data inscrierii: Nov 02, 2004

MesajTrimis: 02 04 2012, 17:43    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Nu trebuie sa scrii nici o justificare ; pur si simplu bifeaza ca nu renunti la cetatenia romana si atat. Bafta
    Sus
    claudiu_escu

Data inscrierii: Feb 18, 2005

MesajTrimis: 03 04 2012, 6:44    Titlul subiectului: Re: Intrebare ref. renuntare cetatenie Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

poti invoca paragraful de mai jos (din discutii mai vechi):

"Intr-adevar in StAG §10 Abs. 4 se specifica faptul ca e necesar sa se renunte la cetatenia precedenta.

Citat:

4. seine bisherige Staatsangehörigkeit aufgibt oder verliert

Insa cu catva timp in urma au adaptat legea la cerintele Uniunii Europene si astfel in §10 Abs. (2) se specifica faptul ca:

Citat:

(2) Von der Voraussetzung des § 10 Abs. 1 Satz 1 Nr. 4 wird ferner abgesehen, wenn der Ausländer die Staatsangehörigkeit eines anderen Mitgliedsstaates der Europäischen Union oder der Schweiz besitzt.

http://www.info4alien.de/einbuergerung/gesetze/stag.htm"
    Ingrid_

MesajTrimis: 03 04 2012, 20:16    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

@Ulenpass, ba da... intr-adevar trebuie sa bifezi daca ja oder nein, dar daca e nein, ti se solicita sa argumentezi intr-o caseta de text.

@Claudiu_escu, multumesc foarte mult pentru lamurire si promptitudine! icon_smile.gif
    Sus
    george2209

Data inscrierii: Dec 12, 2005

MesajTrimis: 05 04 2012, 11:26    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

intrebare legata de subiect:
    Cum e cu copiii? Ei de ce trebuie sa renunte la una din ele la 18 ani, chiar daca ambele cetatenii sunt EU?
    Are cineva idee?
    Sus
    ulenpas

Data inscrierii: Nov 02, 2004

MesajTrimis: 05 04 2012, 15:41    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Pe vremea cand a intrat Romania in EU , am primit o scrisoare de la autoritatile romanesti prin care ma instiintau ca nu mai este nevoie sa renunt la cetatenia romana pentru a o dobandi pe cea germana ; dupa ceva timp am primit si de la autoritatile germane o scrisoare , care spunea acelasi lucru ; apoi am deous actele , am bifat ca NU renunt la cetatenia romana , si asta a fost. Bafta.
    Sus
    LAUR

Data inscrierii: Dec 30, 2003

MesajTrimis: 06 04 2012, 16:30    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Se poate!
    Raspunsul este f. simplu.
    Legislatia germana de obicei nu accepta dubla cetatenie numai cu exceptia statelor cu "reciprocitate" - care sunt cam putine!
    Asta inseamna: state care accepta la rindul lor dubla cetatenie se incadreaza la neamtz in acest caz ...
    De aceea draga Ingrid nu va avea sotul tau nici o problema daca bifeaza "NU"
    Neamtzul vrea sa stie numai daca renunta la vechea cetatenie - in primul rind pt.ca astfel are nevoie de niste acte de la statul roman care ar dovedi asta si in al 2-lea rind il intereseaza pt. statistica ...
    Levi

Data inscrierii: Dec 02, 2002

MesajTrimis: 19 04 2012, 13:43    Titlul subiectului: Caz concret Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Cazul, despre care scriu este al meu, si este reala (nu dupa auzite!) si actuala (din 2012)...

Noi (cu familia) am aplicat pt. cetatenia germana in decembrie 2011. La "renuntarea cetateniei" am bifat NU si la argumentare am schris doar atat "§10 Abs. (2)". Asta a fost de ajuns, n-au comentat nimic. La inceputul lui martie 2012 am primit cu totii cetatenia germana si am pastrat-o si pe cea romana. Deci "no problemo".

Posibile "probleme":
    - daca nu poti aplica la cetatenie dupa "§ 10 StAG - Anspruchseinbürgerung", atunci pot sa va faca probleme... In celelalte cazuri e mult mai severa chestia cu renuntarea la vechea cetatenie...
    - depinde din pacate si foarte mult de "Beamte" de care dai acolo... Daca ai noroc, este unul "uman" si chiar daca nu cunoaste legea, se intereseaza si te ajuta. Daca ai ghinion, atunci o sa te coste ceva nervi, DAR sa nu te dai batuta! Legea este de partea ta! Te duci la sefi, scrii scrisori si mailuri, pana se rezolva treaba.

Germania in general nu accepta alte cetatenii, chestia asta cu EU si state care permit si ele multipla cetatenie au acceptat-o abia in 2007...
    Si noi am primit o foaie unde se explica, ca multipla cetatenie poate avea desavantaje... (de ex. te prinde cineva in Angola ca ai furat o capra. Daca Angola are o intelegere cu Romania ca poate executa cetateni romani, care au furat o capra, atunci vei fi executata, chiar daca cu Germania nu exista o astfel de intelegere... icon_lol.gif , deci de obicei cazuri, care normal n-o sa le intalnesti nici o data... dar pot sa apare si altele, de pilda: ca cetatean German primesti viza SUA fara probleme, afla americanii ca ai si cetatenia romana, se poate ca nu-ti dau viza...etc.)

Importat este: sa satisfaci toate cererile (sa fii aici de min. 8 ani regular, sa ai venit din care sa poti trai, sa vorbesti limba si sa ai si o hartie despre asta etc.) atunci n-o sa fie probleme. Chair daca dai de un Beamte "prost", pana la urma o sa primesti cetatenia si poti pastra si pe cea romana!

Bafta!
    Sus
    dead-cat

Data inscrierii: Feb 04, 2003

MesajTrimis: 19 04 2012, 20:05    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:
    Germania in general nu accepta alte cetatenii, chestia asta cu EU si state care permit si ele multipla cetatenie au acceptat-o abia in 2007...

io am cetatenie dublae din 2000.
    LAUR

MesajTrimis: 21 04 2012, 9:44    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

dead-cat a scris:
    Citat:

Esti sas nepoate ? Ai venit cu "Spätausiedler-u`??
    Ingrid_

MesajTrimis: 21 04 2012, 15:39    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Va multumesc foarte mult tuturor pentru informatii si pentru ca v-ati facut timp sa raspundeti icon_smile.gif
    Mi-ati fost de mare ajutor icon_smile.gif
    Sus
    dead-cat

Data inscrierii: Feb 04, 2003

MesajTrimis: 23 04 2012, 0:10    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

LAUR a scris:
    dead-cat a scris:
    Citat:

Esti sas nepoate ? Ai venit cu "Spätausiedler-u`??

parca-s numa sasi pe planeta asta. io mi-s din banat.
    LAUR

MesajTrimis: 23 04 2012, 5:43    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

dead-cat a scris:

...
    parca-s numa sasi pe planeta asta. io mi-s din banat.[/quote]

Nu, ideea era cu dubla din 2000 - atunci e clar de ce ... atit !
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Rezidenta in Germania Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media