Am decis tot pentru ruta "clasica" Arad - Deva - Sibiu - Pitest - Bucuresti.
Fara incidente majore (accidente, lucrari pe Valea Oltului etc.), calculati 9 ore de drum intins de la Nadlac (dupa trecerii vamii) la Bucuresti (cu respectarea limitarilor de viteza).
Pentru Lugoj - Deva, deocamdata, calculati 1 h (fara incidente) iar pentru Sibiu - Pitesti 2.5 h (la fel, fara situatii deosebite - asta insemnind doar stat "la paleta" la lucrarile care, probabil, nu se vor termina niciodata).
Poate, dupa ce se deschid cele doua tronsoane de autostrada in lucru (Lugoj - Deva si sectiunea refacuta de pe Sebes - Sibiu), se mai poate cistiga o ora (maxim), dar pina va fi (cind va fi) gata autostrada Pitesti - Sibiu, cam asta e tot ce putem spera. 8 ore in conditii optimiste.
Fiti pregatiti sufleteste sa va luati flash-uri cind respectati limitele de viteza pe DN si stati cu ochii-n patru dupa "kamikaze" care depasesc pe oriunde (nu) se poate.
Pe A1 insa, recunosc, se circula chiar civilizat. Se pare ca radarele Politiei Rutiere fac minuni. Singurii bizoni pe care i-am intilnit pe A1 cu flash-uri si stat in portbagajul meu erau cu numere de OF, HN si DU. _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Mersul cu masina iarna prin RO are 4 faze:
- nu a nins inca, soselele sunt uscate -> no problem.
- a nins de curand -> autoritatile sunt surprinse de venirea iernii -> dureaza o zi-doua pana se calmeaza situatia.
- ninge mai mult -> autoritatile sunt depasite de situatie -> dureaza mai multe zile pana se merge din nou.
- au trecut toate surprizele -> se merge relativ bine.
Of course, daca ai ghinion ca mine iarna trecuta, sa ramai blocat in Constanta, fara sosele sau tren, singura sansa e sa iei vaporu' pana la bulgari _________________ Nach 2km fahren Sie gerade aus.
Coridorul [...]Bucuresti - Constanta sunt convins ca e intretinut cat se poate de bine.
Traiti cu o iluzie. Iarna trecuta s-au zbatut vreo trei zile sa-l deschida, l-au biruit o zi dupa care iar a fost pauza vreo doua.
Daca bate oleaca alizeul, ii gata. Troiene cit casa (ca si in 2016 gardurile de zapada ori nu se pun, ori se pun si se fura iar drujba rade orice poate arde pe suprafata Baraganului).
Dar, ca sa raspund la intrebare, cred ca sumarul facut de Von Foni descrie corect traficul de iarna in .ro. _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Coridorul Arad - Sibiu - Bucuresti - Constanta sunt convins ca e intretinut cat se poate de bine.
Oh jeeee...
Asta iarna aveam avion sambata seara din otopeni, asa ca am zis sa plecam din constanta din timp, adica joi.
Miercuri seara ne uitam frumos la televizor cum ninge-n toata dobrogea
Joi am stat in casa, la cald si bine, nici vorba de plecat: toate (da' toate) drumurile inchise, tren canci.
Vineri am stat in casa, la cald si bine.
Sambata ne-am sculat ceva mai nervosi
Sambata pe la 12 au zis la radio ca s-a deschis drumul vechi prin harsova , imbarcare de urgenta, ajuns la iesirea dinspre ovidiu, dupa care baga neica viteze d'alea astronomice, 10kmh pana dupa ovidiu, 30kmh pana dupa kogalniceanu, de am zis ca in ritmu' asta ajungem sa prindem avionu' de primavara.
Norocul nostru ca dupa kogalniceanu s-a mers (~60-80kmh), dupa ce am depasit un utilaj de deszapezire care s-a inzapezit intr-un sant.
Am ajuns la aeroport fix cu trei ore inainte de plecare.
In sambata aia a fost o fereastra de vreo 4 ore, de pe la 12 pana s-a lasat seara, in care s-a putut scapa din Constanta, ca dupa aia s-au blocat iara toate drumurile pana luni. _________________ Nach 2km fahren Sie gerade aus.
Ultima modificare efectuata de catre foni la 14 11 2017, 6:51, modificat de 1 data in total
A, ca mi-am adus aminte, ceva de la polul opus:
Normal, astia cu avioanele, cum te prind, cum te ***, mai ales de sarbatori (paste/craciun, dar mai ales de craciun).
Asa ca acu vreo 3-4 ierni ne imbarcam si o taiem in Ro de craciun.
A fost cea mai lina experienta de pana atunci in ceea ce priveste drumul spre Ro: nu tu lucrari pe autostrada, nu tu stau, mers ca-n palma. Motoru' lu' VAG toarce lin, in masina-i cald si bine, nici nu simti cand iti baga cehii/slovacii/ungurii/romanii mana-n buzunar sa-si ia zeciuiala, denumita modern "vignietta".
Soseaua neagra, si la dus si la intors din Ro, ceva de vis.
Ei, ghici ghicitoarea mea, la o saptamana dupa ce ne-am intors in berlinestii de vale, a nins in Ro si autoritatile s-au lasat "surprinse" de situatie (adica doua zile n-a miscat nimic).
Deci, se poate, mai ales cand tine vremea cu noi _________________ Nach 2km fahren Sie gerade aus.
Dupa aproape 20 de ani (cel putin pentru greencardisti) iata ca apare austrovinieta ELECTRONICA (vedeti pe la asfinag.at)!
O oprire mai putin (stiu, oricum mai opresti pentru o nevoie, o benzina dar nu intotdeauna se potriveste). Viitorul suna bine
De asemenea am auzit de niste povesti cu diferite obiecte intepatoare puse in jurul granitei at-hu pe iesiri zice-se pentru o jefuire ulterioara. Nu stiu ce sa zic, oricum nici pe acolo nu opresc, iau hu-vinieta online in ciuda eventualului euro sau cit costa in plus (apropo daca are cineva un site de recomandat mai bun decit ce gaseste Google nu m-ar deranja - pentru Romania am luat de la roviniete.ro in general, desi parerile despre ei sint impartite, vad ca inca mai exista).
tolltickets.com nu pare sa vinda pentru at decit sticker, nu stiu daca o sa se schimbe ceva pe viitor.
asfinag.at presupun ca-i site-ul oficial - merge dar incepind cu 3 dec. Am pus pentru referinta data aici, sa vad daca cumva aluneca in viitor (nu poti sa stii niciodata, poate au un sistem de trebuie sa ti-o iei cu saptamini inainte daca-i electronica ...).
Pentru .hu sint cite frunza si iarba; am luat in 2015 de la nemzetiutdij.hu (care pare site-ul oficial dar naiba stie) oricum daca dai pe engleza te duce la http://toll-charge.hu (care pare acelasi site doar cu limba schimbata) oricum nu par cel putin la prima vedere sa te oblige la schimb valutar sau sa ia ceva in plus.
DA deci ATENTIE vinieta austriaca trebuie comandata cu 18 zile inainte !!!!!
E drept ca (si in mod sigur din cauza ca) ai Wiederufsrecht 14 zile.
Pe de alta parte e cea mai simpla comanda pe care am vazut-o vreodata, nu te intreaba nici de nume, adresa, factura e pentru blabla@email.com, merge inclusiv cu paypal (nu paypal express unde iti iau adresa din datele paypal), e pe site-ul oficial (evident fara nici un comision).
Si uluitor au in contul tau pe site (deci e bine sa va faceti cind va propune):
Cer si pentru taxa de pod de la Fetesti. Care cica se poate plati si prin SMS. Nu ca e mare diferenta sa o bagi tu in SMS sau sa o butoneze aia in casa printr-o interfata evident nu facuta sa bagi jde caractere.
WTF?
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.