sunt un tip din ro. M-am inscris la uni regensburg, avand pe cineva in germania. Intrebarea mea este: cum primesc arbeitserlaubnis si cat am voie sa lucrez ? sunt total nedumerit pentru ca am cautat si am sunat multe persoane pe la arbeitsagentur, landsratamt etc. si mi s-a spus ca numai dupa 3 luni de shedere in germania am voie sa lucrez. Astept propuneri si sugestii . Multumesc
Ca student ai voie sa lucrezi 90 de zile intregi pe an sau 180 jumatati ... dar nu mai mult de 20 de ore pe saptamana in timpul scolii . In rest nu primesti nimic . Pentru cele de mai sus mergi simplu la Arbeitsamt parca si le ceri lor. Prietena mea stie mai bine o intreb si iti scriu exact.
si apropo daca acum te-ai inscris la Uni in primul semestru probabil inca nu ai numar matricol ala se da parca cam in o luna inainte sa inceapa scoala. pana atunci nu esti trecut ca student si nu iti da nimeni nimic. cel putin asa e in erlangen. daca greses scuze .
Scoala cum o platesti ? Daca nu esti milionar sau ai alte surse , iti pot da eu un pont
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.