Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
kristy13
Data inscrierii: May 15, 2008 Locatie: NRW-MK Germany
|
Trimis: 04 01 2009, 18:59 Titlul subiectului: Drumul cu masina DE->RO [2009] |
|
|
foni a scris: | are cineva experienta cu baietzii astia? :
www.autopalyamatrica.hu
Cica se pot lua vigniette direct pe net cu MasterCard/Visa |
Stie cineva cum functioneaza sistemul asta?! Eu am urmat procedura inregistrarii acolo si alegerea perioadei, etc,etc, dupa introducerea datelor cartii de credit am primit un mesaj in maghiara din care am inteles cu greu ca inregistrarea a fost facuta cu succes si atat. Nu trebuia sa primesc si o dovada a transferului in caz ca ma opreste politia pe acolo? Sau e in sistem si ei ma pot verifica on-line? |
|
Sus |
|
|
itsme1234
Data inscrierii: Aug 20, 2002 Locatie: Germany
|
Trimis: 04 01 2009, 19:14 Titlul subiectului: |
|
|
Esti la jumatate de drum. Practic nu ai introdus decit cartea de credit in sistem. Ar trebui sa dai iar sa cumperi ce matrica vrei/perioada/numar masina/etc, te trimite la siteul de banking si bagi user si parola din nou (parca). Cind e gata iti ofera un link de unde tre' sa iei un pdf (si presupun ca-i bine sa-l ai la tine).
De asemenea e trimis un mail AUTOMAT (daca ai bagat corect emailul) in care sint date coordonatele vignietei cumparate (Tranzakció kód, nr masina, data, pret) si un link de unde poti sa download din nou pdf-ul daca vrei. Asta daca ti-e frica sa nu cumperi mai multe vigniete. |
|
Sus |
|
|
kristy13
Data inscrierii: May 15, 2008 Locatie: NRW-MK Germany
|
Trimis: 05 01 2009, 11:50 Titlul subiectului: |
|
|
Ce complicat frate! Insa am pdf-ul acu!
Multumesc itsme1234 - raman dator cu o bere. |
|
Sus |
|
|
icemc
Data inscrierii: Dec 22, 2003 Locatie: Germany
|
Trimis: 05 01 2009, 14:12 Titlul subiectului: |
|
|
Oare merita se te "lupti" atata online cu vigneta ungureasca www.autopalyamatrica.hu?
Eu unul am cumparat barbateste vigneta de la cosmelia dupa granita cu Slovacia la ducere.
Iar la intoarcere la fel am vizitat ghereta dupa Nadlag.
Nu mi s-au parut necivilizati oamenii care misunau pe acolo dar in fine ...
In vara am reusit chiar sa platesc cu EC dar acuma se pare ca nu mai vor decat cash in Euro dar asta este.
Ideal ar fi ca ADAC ul sa-ti ofere un serviciu online sa-ti cumperi vignete pentru tarile tranzitate dupa ce ti-ai dat datele intr-un routenplanner.
Ti-ar putea recomanda pe ce perioade sa le cumperi.
Eu de exemplu am economisit ceva bani pentru ca am cumparat vignete pe o luna de Cehia si de Slovacia decat 2*2 pe Perioade mai mici de tranzit. |
|
Sus |
|
|
itsme1234
Data inscrierii: Aug 20, 2002 Locatie: Germany
|
Trimis: 05 01 2009, 18:15 Titlul subiectului: |
|
|
S-a mai discutat problema; in final depinde de fiecare. Argumentul cel mai bun e ca pe linga avantajele si dezavantajele particulare luatul de pe internet este bine sa fie macar INCERCAT. Nu de alta dar daca nu-ti place sau nu merge ai optiunea sa iei din granita. Daca ajungi in granita si nu-ti convine ceva nu mai ai optiunea sa fi cumparat vignieta "de ieri de pe internet in pauza de masa la birou". Pe A->HU am prins practic parcarile+toata iesirea dinspre gheretele cu matrica/case de schimb/restaurante ocupate de masini si a trebuit sa-mi las masina la 500m, pe autostrada. Chiar daca nu e coada la ghereta de mai mult de 2-3 persoane (sint destul de eficienti) cu drumul pina la masina si inapoi tot iti ia vreo 20 min cu totul. De asemenea pe invers am prins si gheretele inchise (sarbatoare, noaptea tirziu) si a trebuit sa intru in nspe pecouri de la Maco la Szeged pina am gasit pe unii sa-mi poata vinde vignieta.
Asta lasind la o parte tepele cu pretul de nspe euro.
Si crede-ma ca trecutul prin vama cu 60 km/h fara sa te mai opresti (partial posibil din cauza ca nu mai este nici vama A-HU) merita toata distractia. |
|
Sus |
|
|
tibib Biciclist Fruntas
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Frankfurt
|
Trimis: 06 01 2009, 7:47 Titlul subiectului: |
|
|
Sustzin argumentele lu' itsme1234.
De data asta am luat la dus de pe internet, la intoarcere de la o ghereta. A fost incomod sa ma dau jos din masina in frig, sa sun la un buton lipit pe ghereta, sa astept 3 minute pana a iesit cineva din motelul ce pastoreste ghereta si apoi sa platesc 10 euro pe o vigneta de 4 zile si-un espresso.
De acum vigneta numa' online!
In plus, la unguri am luat des(cel putzin de trei ori) tzepe in benzinarii pe autostrada la modu': pun benzina, intru si mai iau o apa si eventual vigneta si platesc cu Visa. Dupa ce-am iesit din benzinarie ma uit pe bon si vad nota cu 20% umflata. E lume multa, e coada, ii injur si plec fluierand a paguba. Duminica s-a dus sotzia, a zis ca eu sunt deja cunoscut in HU ca fraier. A patzit la fel, aveam vreo 6000 forintzi pe benzina, a luat o apa de vreo 300 forintzi si aia i-au incasat 7700 si ceva. A protestat si aia i-au dat inapoi vreo 7 euro in cash, ca apucasera sa bookeze CC-ul. Am socotit apoi ca ne-au dat un pic mai mult decat trebuia, am mai recuperat din tzepele vechi. |
|
Sus |
|
|
marius2677
Data inscrierii: Jul 26, 2002 Locatie: BRD
|
|
Sus |
|
|
MC
Data inscrierii: Nov 11, 2003
|
Trimis: 31 03 2009, 11:58 Titlul subiectului: |
|
|
Are cineva o recomandare de cazare intre Oradea si Cluj?
Esentiala este siguranta, parcare inchisa. Mai putin importante micul dejun sau televizor sau alte asemenea. |
|
Sus |
|
|
florian25de
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Mainhattan (FFM) - DE
|
Trimis: 31 03 2009, 12:08 Titlul subiectului: |
|
|
S-a mai discutat si aici: Moteluri si hoteluri pentru drumul catre Romania
Pe E60, Oradea - Cluj la 12 km de Oradea e Motel - Restaurant "Mini Paradis". Ultima oara cand am tras acolo a fost mai 2007. Am gasit camere fara rezervare. 110 RON (parca) camera dubla pe noapte. Curat, parcarea pazita si papa bun la restaurant. Restaurantul e micut, asa ca nu ai emotie ca se organizeaza vreo nunta acolo.
Nr. telefon in 2007 erau: 0256/430 178 sau 0259/ 430 179 _________________ BOOM DIGGY DIGGY DIGGY BOOM DIGGY BANG |
|
Sus |
|
|
marius2677
|
Trimis: 31 03 2009, 12:09 Titlul subiectului: |
|
|
Draga forum atotstiutor.
Ma paste iara fericirea de a merge de Paste in .ro; Si se prea poate sa ajunga sa prestez romanika pe timpul noptii. Asa cum poate am mai scris pe undeva pe aici, baietzii deshtepti au instalat radare fixe prin Mehedinti. Intrebarea este: Radarul fix face poze suficient de bune si pe timpul noptii ? Are cineva idei / experiente de genul asta ?
PS: Am citit mai deunazi pe undeva ca faza cu radarele fixe este chiar a baietilor destepti. Banii merg fo' 60% la firmele private carora le apartin radarele si decat 40% la primariile locale. |
|
Sus |
|
|
BingoBongo
Data inscrierii: Oct 13, 2005 Locatie: Jos de tot
|
Trimis: 31 03 2009, 12:15 Titlul subiectului: |
|
|
La ce bani se fura in Ro in mod "organizat" nu cred ca mai conteaza banutii de la amenzi. Important e sa se circule cu 50 pe cei 6 km de sat cu 4 case ca sa iese planul tematic... |
|
Sus |
|
|
MC
|
Trimis: 31 03 2009, 12:39 Titlul subiectului: |
|
|
florian25de a scris: | S-a mai discutat si aici: Moteluri si hoteluri pentru drumul catre Romania
Pe E60, Oradea - Cluj la 12 km de Oradea e Motel - Restaurant "Mini Paradis". Ultima oara cand am tras acolo a fost mai 2007. Am gasit camere fara rezervare. 110 RON (parca) camera dubla pe noapte. Curat, parcarea pazita si papa bun la restaurant. Restaurantul e micut, asa ca nu ai emotie ca se organizeaza vreo nunta acolo.
Nr. telefon in 2007 erau: 0256/430 178 sau 0259/ 430 179 |
Merci frumos, suna bine! |
|
Sus |
|
|
marius2677
|
Trimis: 31 03 2009, 13:03 Titlul subiectului: |
|
|
6 km ?? Are you kidding me ? poate 60 de km ! Ca sunt prin Oltenia satele lipite unele de altele, de parca tot boboru' a trebuit sa-si faca o cocioba la shushea ! |
|
Sus |
|
|
diablo
Data inscrierii: Nov 12, 2008
|
|
Sus |
|
|
MC
|
Trimis: 31 03 2009, 13:26 Titlul subiectului: |
|
|
Cum ai facut cu subscribtia? |
|
Sus |
|
|
marius2677
|
Trimis: 31 03 2009, 13:55 Titlul subiectului: |
|
|
Igit ! Au bagat radare fixe si in Dolj |
|
Sus |
|
|
diablo
|
Trimis: 31 03 2009, 13:57 Titlul subiectului: |
|
|
MC a scris: |
subscriu... ce trebuie selectat acolo? |
|
Sus |
|
|
MC
|
Trimis: 31 03 2009, 14:02 Titlul subiectului: |
|
|
diablo a scris: | MC a scris: |
Pare ca asta e mai noua....
In fine eu am "ales" versiunea light, pare cea mai ieftina. |
|
Sus |
|
|
diablo
|
Trimis: 31 03 2009, 14:23 Titlul subiectului: |
|
|
MC a scris: | diablo a scris: | MC a scris: |
Pare ca asta e mai noua....
In fine eu am "ales" versiunea light, pare cea mai ieftina. |
eu zic pas. nu am nevoie de subscriptia lor. era frumoasa ideea dar au "tratat-o" cu iz unguresc... |
|
Sus |
|
|
MC
|
Trimis: 31 03 2009, 14:27 Titlul subiectului: |
|
|
diablo a scris: | eu dau pas. nu am nevoie de subscriptia lor. era frumoasa ideea dar au "tratat-o" cu iz unguresc... |
Da, basca mai e si 100 de forinti per tranzactie
Totul e in acelasi stil de furtisag dar acum e la oficial, pe chitanta
Totusi pentru mine a contat mai mult evitarea disconfortului de a cauta vigneta prin tonete semi-intunecate sau statii peco la care brusc nu merg cardurile... |
|
Sus |
|
|
|