In primele luni (primul an?) in Germania faceam un ocol prudent si instinctiv automobilelor parcate, pentru ca ma asteptam sa tasneasca de dedesubt cel mai bun prieten al meu (eu om fiind), pe buna dreptate infuriat ca pasesc prin aproprirea-i.
De praf, de gropile din asfalt, de fatadele blocurilor din centrul orasului care stau sa cada, de arhitectura postdecembrista, de atitudinea functionarei de la ghiseu, de cozile de la caserii, de spitale, de fetele cenusii ale oamenilor, de lipsa de orizont, de mizeria din jurul blocurilor, de lipsa spatiilor de parcare din oras, de valutilstul (camatarul) de la colt de strada, de tiganii care te agreseaza pe strada, de cainii vagabonzi care te latra seara, de parcurile in care nu ai curaj sa pasesti dupa lasarea intunericului, de ascultatul telefoanelor, de cocalarul de serviciu in Q7, de manelistul cu kilogramul de aur la gat, de tigania generalizata din politica romaneasca,de lipsa de respect fata de lege, de antiradare, de antenele de 4 metri de pe SUV-uri, de inconstientii din trafic... si lista poate continua...
De Romania asa cum am vazut-o anul trecut ,dupa sapte ani de exil personal. _________________ „Freiheit ist das Recht, anderen zu sagen, was sie nicht hören wollen.“
--George Orwell--
... De orice cioflingar de ale carui servicii ai nevoie si care te ia la per tu, desi tu-i vb cu "dumneavoastra" ... Cu cateva (cateva! sunt amabil cu mine ) fire grizonate la tample chiar nu mai arat asa incat sa-mi ceara vanzatoarea buletinul cand imi cumpar bere.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.