Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ANUNT IMPORTANT  de catre The_messenger la 16 Sep 2024, 11:22
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Care sunt conditiile pentru a putea studia in DE?
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Care sunt conditiile pentru a putea studia in DE?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Coltzu' cu studentzi
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    Iris

Data inscrierii: Aug 16, 2010

MesajTrimis: 17 08 2010, 2:06    Titlul subiectului: Care sunt conditiile pentru a putea studia in DE? Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Ma ajutati si pe mine va rog cu ceva informatii actuale referitor la accesul la studii in DE. Am citit ce s-a mai scris pe tema asta, dar informatiile pareau vechi.

Intrebari:
    1. daca nivelul de limba germana nu e suficient pentru a fi admis, se pot urma cursuri de limba la universitatea la care am dori sa studiem apoi?
    2. am vazut cursuri de lb. germana cu 750 euro pentru 11 saptamani de studiu intensiv (4 h/zi). Mi se pare foarte mult, ar fi vreo varianta unde sa se plateasca mai putin?
    3. Pentru studentii maturi (mai mult de 35+) exista asigurare "de student"?
    daca nu, care ar fi cea mai avantajoasa asigurare pe care as putea-o obtine?
    3.1 daca as fi studenta, si as fi asigurata intr-un fel, fetita mea ar fi asigurata si ea, sau ar trebui sa-i cumpar asigurare extra?
    4. varianta cu a face scoala "din nou" ma intereseaza in masura in care nu voi putea obtine un job. Din cate am citit aici, e rar sa prinzi un job daca nu esti considerat hochqualifizierte sau daca nu te multumesti cu un post sub nivelul calificarii.

Multumesc tare mult!
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    Iris

MesajTrimis: 17 08 2010, 18:45    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Nu ma poate ajuta nimeni cu info actuale?
    Sus
    ckunst

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 17 08 2010, 19:34    Titlul subiectului: Re: Care sunt conditiile pentru a putea studia in DE? Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Iris a scris:
    Ma ajutati si pe mine va rog cu ceva informatii actuale referitor la accesul la studii in DE. Am citit ce s-a mai scris pe tema asta, dar informatiile pareau vechi.

Intrebari:
    1. daca nivelul de limba germana nu e suficient pentru a fi admis, se pot urma cursuri de limba la universitatea la care am dori sa studiem apoi?

Depinde de la universitate la universitate. Cel mai bine te poate lamuri universitatea la care planuiesti sa aplici. Sistemul legislativ din RFG ofera posibilitatea fiecarei universitati sa-si organizeze bugetul cum crede de cuviinta.
    Iris a scris:

2. am vazut cursuri de lb. germana cu 750 euro pentru 11 saptamani de studiu intensiv (4 h/zi). Mi se pare foarte mult, ar fi vreo varianta unde sa se plateasca mai putin?

750 EUR pentru 11 saptamani de curs a 4 h/zi nu este deloc mult raportat la piata de profil din Germania. Exista insa posibilitatea sa studiezi mult mai ieftin in Romania, spre exemplu la Goethe Institut in Bucuresti. Iar diplomele eliberate de Goethe Institut sunt recunoscute in RFG.
    Uite, doar un exemplu, Uni Heidelberg nu te obliga sa susti examenul DSH pentru a dovedi cunostiintele de limba germana, ci se multumesc si cu "Nachweis des Kleinen Deutschen Sprachdiploms des Goethe-Instituts mit mindestens der Gesamtnote 2,5". Cred ca majoritatea universitatilor din RFG vor accepta cunstiintele de limba germana certificate de minimum Kleine Deutsche Sprachdiplom (KDS) - or higher. icon_smile.gif

Iris a scris:

3. Pentru studentii maturi (mai mult de 35+) exista asigurare "de student"?
    daca nu, care ar fi cea mai avantajoasa asigurare pe care as putea-o obtine?

Cel mai bine te poate lamuri o persoana care intermediaza asigurari de sanatate in Germania. In principiu, din cate stiu eu de la Google - nefiind de specialitate, daca depasesti varsta de 30 de ani nu mai poti beneficia de "asigurare de sanatate pentru studenti". Ca mai totul in RFG, acest aspect e stipulat in cadrul unui pachet de legi, in acest caz pachetul numindu-se Sozialgesetzbuch (SGB V) Gesetzliche Krankenversicherung

Iris a scris:

3.1 daca as fi studenta, si as fi asigurata intr-un fel, fetita mea ar fi asigurata si ea, sau ar trebui sa-i cumpar asigurare extra?

Vezi Sozialgesetzbuch (SGB V) Gesetzliche Krankenversicherung icon_smile.gif

Iris a scris:

4. varianta cu a face scoala "din nou" ma intereseaza in masura in care nu voi putea obtine un job. Din cate am citit aici, e rar sa prinzi un job daca nu esti considerat hochqualifizierte sau daca nu te multumesti cu un post sub nivelul calificarii.

Absolvirea unui studiu in RFG iti poate mari definitiv sansele de a obtine un job pe masura calificarii (in conditiile in care consideri ca actuala ta calificare nu te ajuta sa-ti gasesti un job pe masura in RFG), insa depinde doar de tine sa iti fructifici sansele.

Si nu uita niciodata sfatul lui Frank Costello (cum, cine-i Frank Costello?) icon_smile.gif

Frank Costello a scris:

I don't want to be a product of my environment. I want my environment to be a product of me. Years ago we had the church. That was only a way of saying - we had each other. The Knights of Columbus were real head-breakers; true guineas. They took over their piece of the city. Twenty years after an Irishman couldn't get a fucking job, we had the presidency. May he rest in peace. That's what the niggers don't realize. If I got one thing against the black chappies, it's this - no one gives it to you. You have to take it.

Iris a scris:

Multumesc tare mult!

N-ai pentru ce ... multa bafta! icon_smile.gif
    Sus
    Iris

MesajTrimis: 17 08 2010, 22:48    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Multumesc ckunst! In seara asta caut filmul lui Nicholson sa-l mai vad o data, cu mult mai mult interes de data asta.

Multumesc inca o data pentru toate informatiile.

Mi-am prins urechile in http://www.sozialgesetzbuch-sgb.de/sgbv/5.html, dar am inteles ca e obligatoriu sa fii asigurat, iar copiii pana la o anumita varsta sunt asigurati si ei prin parinti.
    Pan'aici e okay.

Uite ce am mai gasit rasfoind ceva site-uri de asigurari:

"Für Bewohner von EU-Mitgliedsstaaten gelten besondere Regeln. Sie können teilweise mit ihrer europäischen Krankenversicherungskarte in allen - zur EU gehörenden - Ländern medizinische Hilfe im Rahmen von internationalen Vereinbarungen in Anspruch nehmen."

Ajuta la ceva chestia de mai sus? sau e recomandat sa ai o asigurare in DE ca sa ai acces la doctori, spital, etc. ca un localnic.

Sa nu se inteleaga ca n-as vrea sa-mi fac asigurare, vreau, dar caut variantele cele mai avantajoase pentru mine (in situatia data).
    Sus
    philes

Data inscrierii: Aug 18, 2005

MesajTrimis: 24 07 2011, 19:14    Titlul subiectului: cursuri germana Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Desi s-ar putea sa nu mai fie de actualitate postul, poate pe altii ii intereseaza: cele mai ieftine cursuri de germana in Germania sunt la Volkshochschule si sunt targetate pentru strainii care vin aici sa studieze, sau sa devina ulteriori cetateni.

cauta pe motor de cautare: VHS si orasul care te intereseaza. Mentionez ca au centre si in orase mai mici.
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Coltzu' cu studentzi Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media